Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife-Spania

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife-Spania

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife (Insulele Canarias, Spania), are loc in fiecare an in februarie-martie si este carnavalul care aminteste foarte mult de marele eveniment din Rio de Janeiro.

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, este unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase carnavaluri din lume, atragand anual peste 1 milion de vizitatori, fiind situat pe locul 2 in lume dupa carnavalul de la Rio.

In trecut, localnicii sarbatoreau fastuos, cu mese imbelsugate la care isi pofteau prietenii si vecinii celebrand astfel, ultima zi de dinaintea începerii postului. Incet-incet, sarbatoarea a coborat in strada si a devenit una de amploare, la care participa toata lumea, intr-o veselie generala.

Astazi, Carnavalul este impartit in practic in 2 festivaluri distincte. Cel oficial, organizat, si cel neoficial, stradal. La cel oficial organizat pe scenele festivalului participa mai mult de o suta de grupuri, inclusiv trupe traditionale de muzica si teatru muzical. Cel neoficial se desfasoara pe strazile orasului, unde localnicii sarbatoresc in felul lor evenimentul. Astfel, Carnavalul din Tenerife are tot ceea ce ii trebuie unui astfel de eveniment: muzica, dans, parade si concerte care tin nopti intregi.