Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Castelul de pe insula Herreninsel-HERRENCHIEMSEE (Versailles-ul Bavarez)

Castelul de pe insula Herreninsel-HERRENCHIEMSEE (Versailles-ul Bavarez)

Insula a fost achiziționată în 1873 de către regele Ludwig al II-lea al Bavariei pentru suma de 350.000 de florini de la un consorțiu de speculatori de lemn din Württemberg, după care el a dispus construirea aici a Castelului Herrenchiemsee.Acest lucru a determinat renunțarea la defrișarea planificată a insulei.

Construit pe ce mai mare insulă din lacul Chiemsee, castelul o copie a Versailles-ului, la dorinţa lui Ludwig al II-lea, numit şi Regele Nebun, castelul te intâmpină împreună cu parcul şi fântânile sale.

In acest castel predomină elemente de arhitectură neobarocă.Plafonul celei mai mari săli a palatului-Sala Oglinzilor-care are tot 17 arcade precum originala din Versailles, este pictat cu 25 de tablouri înfăţişându-l pe Ludovic al XIV-lea, iar însemnul casei regale franceze-crinul-poate fi văzut peste tot.De asemenea, lebedele şi personajele mitologice simboluri dragi regelui pot fi văzute în castel.

Sala Oglinzilor are o lungime de 100 m, iar înălţimea ei este de 18m. Candelabrele care luminau această sală erau umplute cu lumânări de către 34 de persoane timp de aproximativ 30 minute.

Acest castel modern la vremea respectivă, având apă curentă inclusiv la toalete, încălzire centralizată inclusiv piscină cu apă caldă, lift, nu a fost terminat până în 1886 anul morţii regelui.

În castel se găsesc: cel mai scump candelabru din lume, executat din porţelan de Meissen, sala de dineu are ca element central o masă acţionată semi-mecanic, care apărea plină de bucate din podea şi dispărea tot pe acolo cu ajutorului unui lift, camera de aur (dormitorul regelui) in care acesta nu a dormit nici macar o noapte.

Ludwig al II-lea a stat in acest castel doar 10 zile.

Pe insula Herreninsel am ajuns cu un vaporas luat din Prien am Chiemsee. Durata calatoriei este de aproximativ 15 minute, timp in care poti admira peisajul, ratele salbatice, ambarcatiunile care se plimba pe lac. Ajunsi pe insula am cumparat biletul de vizitare pentru castel care costa 10 euro/persoana in acesta intrand si vizitarea manastirii de pe insula. Vizitarea castelului (interior) dureaza cam 40-50 de minute.

Pentru a ajunge la castel am mers pe jos aproximativ 10-15 minute, timp in care am admirat peisajul, o herghelie de cai care erau intr-un tarc imens din apropierea manastirii.