Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Castelul Hohenschwangau, Germania

Castelul Hohenschwangau, Germania

Füssen este un oraș în Bavaria, Germania, în districtul de Ostallgäu, situat la 5 km la nord de granița cu Austria. Are o populație de 14.512 locuitori.

Castelele Neuschwanstein și Hohenschwangau sunt situate în apropierea orașului.

Castelul Hohenschwangau a fost construit pe ruinele cetății Schuangau (sau Schwanstein), care a fost menționată pentru prima dată în registrele istorice datând din secolul al XII-lea. Cetatea medievală a fost construită de o familie de cavaleri și a servit ca reședință a seniorilor din Schwangau. 

În aprilie 1829 prințul de coroană Maximilian (viitorul rege Maximilian al II-lea al Bavariei) (1811-1864) a descoperit situl istoric în timpul unei plimbări pe jos și și-a manifestat entuziasmul cu privire la frumusețea zonei înconjurătoare.

Castelul Hohenschwangau a fost reședința oficială de vară și de vânătoare a familiei regale a Bavariei: Maximilian, rege al Bavariei (1848-1864), soția sa, Maria a Prusiei (1825-1889), și cei doi fii ai lor: Ludwig (viitorul rege Ludwig al II-lea al Bavariei) și Otto (viitorul rege Otto I al Bavariei). Tinerii prinți și-au petrecut aici mulți ani din adolescența lor. Regele și regina au locuit în clădirea principală, iar băieții în anexă.

Regele Maximilian a murit în 1864 și fiul său Ludwig i-a succedat la tron​​, mutându-se în camera tatălui său din castel. Deoarece Ludwig nu s-a căsătorit niciodată, mama lui, Maria, a putut să locuiască în continuare la etajul ei. Regele Ludwig s-a bucurat de viața de la Hohenschwangau, mai ales după 1869 când clădirea castelului său, Neuschwanstein, a început să fie construită la mică distanță de casa lui părintească. In interiorul castelului se pastreaza un pian la care a cantat marele compozitor german Richard Wagner care avea o relatie speciala cu Regele Ludwig al II-lea, o paine frumos asezata pe o farfurie din argint pe o masa din lemn, datand de la sfarsitul sec.XIX.

 Lebada este des intalnita, fie ca simbol ce vegheaza castelul, fie in picturile ce decoreaza incaperile castelelor.