Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Castelul Neuschwanstein, Germania

Castelul Neuschwanstein, Germania

Piatra de temelie a castelului a fost pusă la 5 septembrie 1869. Castelul este o constructie romantica impunatoare, cu alura medievala de poveste si cu interioare spectaculoase.

Pentru a ajunge la castel ai trei variante: urci pe jos, intr-o plimbare nu foarte usoara de cca.40 minute, fie cu trasura, fie cu autobuzele puse la dispozitie de centrul turistic.

Castelul este deschis spre vizitare zilnic, costul biletului simplu doar pentru acest castel este de 12 euro/persoana. Pentru a obtine biletul mai repede, fara a sta la coada, faceti rezervare on-line pentru bilete pe site-ul castelelor.

Castelul a fost proiectat sa fie dotat cu electricitate, instalatii sanitare, lifturi, instalatie de incalzire centrala, sisteme de ventilatie, apa potabila la toate etajele, sisteme de apa calda pentru bai si bucatarie. In castel este primul telefon din perioada aceea.

In tot castelul se gasesc motive din operele lui Wagner, acesta fiind unul din musafirii preferati ai regelui. Sala de concerte din castel a fost realizata special pentru concertele lui Wagner, pictura din spatele scenei are ceva aparte, deoarece daca te uiti la ea ai impresia ca pasesti in padure. Aceasta sala a fost finalizata dupa moartea regelui si este folosita si azi ca sala de concerte.

Dormitorul regelui este o incapere nu foarte mare in care se regasesc motivele operelor lui Wagner, patul este sculptat din lemn pentru care au lucrat 3 tamplari timp de 4 ani.

Si acest castel este neterminat precum castelul Herrenchiemsee.

Cea mai frumoasa panorama a castelului se poate vedea de pe Podul Mariei(Marienbruke), pentru cei care nu au rau de inaltime. La pod se poate ajunge pe jos (cam 15 minute de la castel) sau cu autobuzul.