Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Crikvenica- Croatia

Crikvenica- Croatia

Crikvenica este un oraș-stațiune în cantonul Primorje-Gorski kotar, Croația, la malul Mării Adriatice, în golful Kvarner.

Crikvenica se afla la aproximativ 170 kilometri de Zagreb, capitala Croatiei si aproximativ 35 kilometri de Rijeka, al trilea oras ca marime din Croatia dupa Zagreb si Split.

Statiunea consta de fapt intr-o intreaga riviera ce cuprinde statiuni mai mici - Selce, Crikvenica, Dramalj si Jadranovo. Orasul se intinde pana la 28km patrati in zona costala, intre mare si litoralul de recif.  Crikvenica este statiune turistica inca din anii 1890, cand arheducele Josef, fratele imparatului Franz Josef, a pornit dezvoltarea acestei statiuni pentru a rivaliza cu Opatija. Dupa primul razboi mondial Crikvenica a continuat sa prospere, numarandu-se printre destinatiile preferate ale locuitorilor si turistilor straini.

Plaja publica din Crikvenica este cu piatra, dar sunt si plaje private cu nisip si piatra. Pe plaja se pot inchiria sezlonguri si umbrelute. Pentru intrarea in apa va recomandam sa folositi sandale de baie deoarece in primii aproximativ 10 metri  de apa sunt multe pietre si rescati sa va taiati.

Centrul statiunii este plin de terase, cafenele si restaurante unde se pot servi diferite preparate cu peste, fructe de mare dar si preparate specifice Italiei cum ar fi pizza, spaghetti. O masa la restaurant pentru patru persoane variaza intre 40-50 euro.