Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Innsbruck, Austria

Innsbruck, Austria

Innsbruck este un oraș din sud-vestul Austriei și capitala provinciei Tirol. Situat pe râul Inn, este un centru celebru pentru sporturile de iarnă. Jocurile Olimpice de Iarnă au avut loc de două ori la Innsbruck, in 1964 și în1976.

Orașul își datorează numele unui pod păzit de pe Inn: acesta a rezultat din combinarea cuvintelor "Inn" și "Brũcke", adică „Podul Innului”.

Orasul este situat la o altitudine de 574 metri,  la 489 km sud-vest de Viena, 190 km de Salzburg şi este unul din cele mai frumoase oraşe europene. Innsbruck se află la o jumătate de oră de graniţa cu Italia şi la 45 de minute de cea cu Germania.

Innsbruck este o atractie pentru turisti atat iarna, cat si vara.

 Obiective turistice

Acoperisul de Aur

 Acoperişul de Aur a fost construit de Arhiducele Friedrich IV, în secolul XV, ca reşedinţă a suveranilor tirolezi. Este o clădire cu trei nivele cu balcon în centrul pieţei vechiului oraş. Acoperită cu 2.738 cărămizi de cupru aurit, a fost construită pentru împăratul Maximilian I, pentru a-i servi drept lojă regală de lux, de unde putea urmări turnirurile din piaţă. Terminat la începutul secolului XVI, Acoperişul de Aur a fost ridicat în onoarea celui de al doilea mariaj al împăratului cu Bianca Maria Sforza a Milanului.

 Bergisel Ski Jump

 Arhitectul Zaha Hadid a proiectat spectaculoasa pârtie de sărituri, a cărei construcţie a început în 2001 şi s-a terminat în septembrie 2002. Turnul se ridică la 47 de metri şi oferă o privelişte minunată. Noile facilităţi pot oferi acum participarea a 30.000 de spectatori. Competitia de la Innsbruck are loc in fiecare an, la inceputul lunii ianuarie.

 Zoo Alpin

Aflată la 730m altitudine, este cea mai înaltă grădină zoologică din Europa. Prezintă 2.000 de animale şi 150 de specii de animale alpine.

Catedrala Sfantul Iacob

Catedrală cu două turnuri, reconstruita pe locul unei biserici gotice, proiectată de Johann Jacob Herkommer. Are un interior baroc bogat, parte din el executat de fraţii Asam. Cea mai preţioasă piesă este „Madona cu Pruncul” de pe marele altar, pictată de meşterul german Lucas Cranach cel Bătrân.