Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Kavala-Grecia. Despre Kavala

Kavala-Grecia. Despre Kavala

Kavala este un oras-port la Marea Egee, din provincia Macedonia Estica si totodata este capitala prefecturii Kavala. Este un punct important de plecare sau de sosire spre/dinspre insula Thassos, dar dispune de legaturi maritime si cu toate insulele din Marea Egee de Nord (Limmos, Lesvos, Samothraki).

Orasul Kavala a fost fondat de colonistii din Thassos, in secolul al 6-lea i. Hr., iar pe atunci purta numele de Neapolis (“orasul cel nou”). In perioada Bizanțului, orașul a fost redenumit Christoupolis. Astazi Kavala este al doilea oras ca marime din nordul Greciei, un oras port superb, asezat in amfiteatru, unde toate cladirile au o vedere spectaculoasa la frumoasa si albastra Mare Egee.

Grecii spun despre Kavala ca este un oras modern, care isi respecta istoria, ca este un amfiteatru intr-un spectacol continuu, motiv pentru care au denumit Kavala drept orasul magic sau orasul de azur. Iar mai presus de orice, Kavala pentru greci este “Lady of Macedonia”.

Kavala este usor accesibil din orice punct, fie cu vaporul, cu avionul sau prin intermediul noii magistrale rutiere Via Egnatia.