Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Krems, Austria

Krems, Austria

 

 

Krems an der Donau este un oras cu aproximativ 25.000 de locuitori din Austria, în statul federal Austria Inferioară. Krems este un oraș cu statut propriu (sau Statutarstadt) și de aceea este atât un municipiu cât și raion.

Orașul se găsește pe malul Dunării, în nord-estul provinciei Wachau, exact în punctul unde se întâlnesc râul Krems și Dunărea.

În secolele XI și XII, Chremis, așa cum se numea pe atunci, a fost aproape la fel de mare ca și Viena.

Oraşul este vechi, cochet, cu străduţe înguste, pavat cu piatră cubică. După ce treci de „poarta oraşului”, parcă ai intrat într-un tablou de la inceputul anului 1900, când domnişoarele se plimbau la braţul bărbaţilor cu joben şi baston. Restaurantele sunt afaceri de familie, în clădiri vechi, moştenite din generaţie în generaţie, unde poţi servi mâncăruri tradiţionale sau poţi sta la un pahar de vorbă, într-o ambianţă deosebită.

Krems este producătorul principal al Marillenschnaps, un coniac de caise.

Krems este orașul natal al lui Martin Johann Schmidt, numit "Kremserschmidt", cel mai important pictor, desenator și gravor al barocului târziu austriac.

Defileul Wachau, format de Dunăre, este o vale pitorească, care se întinde pe o suprafată de 40 de km, între orașele Krems și Melk.

Peisajul natural al defileului este format din văi largi acoperite de păduri și podgorii. Zona este apreciată pentru casele traditionale, bisericile și castelele sale cu arhitectura barocă.

Cei care doresc să viziteze acest areal deosebit, pot să se bucure de o privire de ansamblu asupra văii pitorești plimbându-se cu bicicletele pe pista creată paralel cu Dunărea până la Melk sau cu vaporașele de croazieră pe Dunăre admirând superbul defileu.