Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Linz, Austria. Obiective turistice Linz

Linz, Austria. Obiective turistice Linz

Linz este un oraș situat în nord-vestul Austriei, pe Dunare, capitala Austriei Superioare(Oberösterreich). Cu o populație de 189.355 locuitori, in 2009 era al treilea oraș ca număr de locuitori din Austria. În 2009 a fost Capitala Europeana a Culturii.

Compozitorul  Wolfgang Amadeus Mozart a scris Simfonia a 36-a în Linz pentru un concert ce trebuia să aibă loc aici, lucrarea fiind astăzi cunoscută ca și Simfonia Linzului.

Adolf Hitler a mers la școală ("Fadingergymnasium") în Linz, dar a plecat înainte să o termine, schimbând școala cu una din Steyr, Austria Superioara.

 Obiective turistice

Gradina botanica- Linz

Grădina Botanică situata pe "Gugl" este una dintre cele mai frumoase din Europa. Pe o suprafaţă de 43.000 m² există mai mult de 10.000 de tipuri diferite de plante pentru a fi admirate.

Strada principala "Landstraße", duce de la "Blumauerplatz" spre piata principala. In mijlocul acestui patrat mare se afla "Pestsäule" - "ciuma coloana" cunoscuta ca "Dreifaltigkeitssäule" care este statuia Sfintei Treimi si a fost construita pentru a aminti oamenilor de cei care au murit de epidemia de ciuma. Langa castelului lui Friedrich al III-lea se afla cea mai veche biserica din Austria, Saint Martins, care a fost construita la inceputul epocii medievale.