Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

London Bridge, Londra. Despre London Bridge

London Bridge, Londra. Despre London Bridge

Daca doriti sa faceti o excursie la Londra si nu stiti ce obiective turistice sa includeti in itinerarul dumneavoastra, atunci v-as recomanda sa vizitati Podul cu Turn (Tower Bridge), un simbol unic al Londrei ce dateaza din secolul al XIX-lea. Podul este construit peste Raul Tamisa si se afla pe strada cu acelasi nume, foarte aproape de Turnul Londrei (de unde si-a luat si numele). Intrarea in turn se face prin partea de nord-vest, unde veti gasi si chioscul de bilete. Daca mergeti cu masina personala, puteti sa o lasati in parcarea cu plata de la Minories (cu intrare prin strada Mansell) insa trebuie sa platiti 2 lire sterline pe ora. Mai bine luati autobuzul nr. 15, 40 sau 78.

Unul din motivele pentru care ar trebui sa vizitati acest pod este faptul ca Tower Bridge se distinge printr-o serie de particularitati cum ar fi faptul ca este un pod suspendat, dar si unul mobil in acelasi timp, ridicandu-se pentru a permite vapoarelor mai mari sa treaca. Podul a fost construit intre anii 1886-1894 si a costat peste 1 milion de lire sterline. Podul se sprijina pe doi stalpi masivi turnati din beton, carora le-a fost imprimat mai tarziu un stil gotic, pentru a se armoniza cu Turnul Londrei. 

Podul are o lungime totala de 244 m si o deschidere intre cele doua turnuri de 61 m. Cele doua parti basculante ale podului sunt ridicate de mai mult de 1000 de ori pe an, la un unghi de 83 de grade pentru a face posibil traficul naval (timp in care circulatie rutiera este oprita). Mecanismul de deschidere al podului bazat in trecut pe un sistem hidraulic a fost inlocuit in ziua de azi cu unul electronic.