Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Munchen, Germania. Obiective turistice Munchen

Munchen, Germania. Obiective turistice Munchen

Munchen este capitala landului Bavaria (Bayern) din Germania și al treilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin și Hamburg. Se află pe râu Isar.

Obiective turistice

Marienplatz - Piata Sf. Maria din Munchen

Marienplatz este inima orasului Munchen. In Evul Mediu piata era o in acelasi timp o piata alimentara dar si locul unde se organizau festivitatile cele mai importante din viata orasului.

Piata este dominata de cladirea Noii Primarii (Neus Rathaus). Cladirea cu un turn inalt de 79 de metri a fost construita intre 1867 si 1909 de catre Georg Joseph Hauberrisser in stil gotic flamad, cu scopul de scapa de aglomeratia care se forma in vechea primarie (Altes Rathaus). Vechea Primarie se gaseste si ea in apropiere. Langa Neues Rathaus se gaseste o mica fantana, Fischbrunnen sau Fantana Pestilor. Proiectata initial de sculptorul Konrad Knoll in 1864, fantana a fost distrusa complet in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a fost reconstrutia in 1954.

O alta cladire importanta din Marienplatz este Vechea Primarie sau Altes Rathaus, care a fost complet distrusa de foc in 1460. Intre 1470 si 1480, a fost reconstruita in stil gotic de catre Jorg von Halsbach. Cladirea Vechii Primarii a mai fost odata distrusa si in cel de-al Doilea Razboi Mondial dar a fost reconstruita iarasi, folosindu-se planurile din secolul al XV-lea.

Catedrala din Munchen – Fraeunkirche

In apropiere de Marienplatz se afla un obiectiv turistic ce poate fi vazut pe majoritatea cartilor postale din Munchen: Frauenkirche sau Biserica Maicii Domnului. Piatra de temelie a acestei catedrale a fost pusa de ducele Sigismund in anul 1468. Cladirea a inlocuit o biserica mai veche ce fusese ridicata in secolul al XIII-lea si care pe langa faptul ca avea neaparata nevoie de reparatii, devenise si mult prea neincapatoare pentru importanta pe care o capatase.

Gradina Engleza din Munchen

Gradina Engleza din Munchen este cel mai mare parc ce se gaseste in interiorul unui oras din Europa. Principalele atractii ale parcului includ doua gradini de vara, o pagoda chinezeasca, o casa japoneza a ceaiului si un templu in stil grecesc numit Monopteros.

Deutsches Museum din Munchen

Muzeul de stiinta si tehnica din Munchen

Cunoscut si sub numele de Muzeul German al Capodoperelor Tehnologiei si Stiintei, Deutsches Museum este una dintre principalele atractii ale orasului Munchen si un obiectiv turistic potrivit pentru vizitatorii de toate varstele. Situat in centrul orasului pe o insula de pe raul Isar, muzeul a fost inaugurat cu mare fast in 1925.

Aceasta atractie turistica din Munchen este cel mai mare muzeu de tehnologie de acest gen din lume si este renumit pentru colectiile sale de o importanta deosebita ce contin obiecte care au marcat pasi importanti din domeniile stiintei si tehnologiei.

 Muzeul BMW

In apropiere de Olympiapark se gaseste sediul companiei Bayerische Motoren Werke AG cunoscuta in toata lumea sub numele de BMW, una dintre cele mai mari companii din Munchen si printre cele mai cunoscute marci de automobile.

Fondata in 1913, firma BMW a inceput sa produca motoare de avioane in anul 1917 pentru ca in 1923 sa inaugureze productia de  motociclete. Abia in anul 1928 compania BMW inceape sa produca masinile care ii aduc faima mondiala in zilele noastre.

Allianz Arena

Allianz Arena este un stadion celebru cu o infatisare destul de ciudata ce reprezinta mandria fotbalului din Munchen. Stadionul cu o forma rotunjita ce si-a castigat porecla de "barca gonflabila", capteaza privirile tuturor trecatorilor si a devenit rapid cunoscut in toata lumea datorita arhitecturii sale deosebite si bine-inteles si datorita echipei care isi disputa aici meciurile de pe teren propriu: Bayern Munchen. Iluminatul foarte perfomant al fatadei este folosit pentru a indica ce echipa joaca in momentul respectiv. Allianz Arena este luminata cu rosu cand joaca Bayern Munich, in albastru cand joaca 1860 Munchen si in alb cand joaca echipa nationala.