Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Nisa, Franta. Despre orasul Nisa

Nisa, Franta. Despre orasul Nisa

Nisa este pozitionat in sud-estul Frantei, la poalele Alpilor Maritimi, pe coasta Marii Mediterane. Este al cincelea oras ca marime din Franta. Este un centru turistic, fiind cel mai mare oras de pe Coasta de Azur.

La Nisa, atat ziua cat si noaptea strazile sunt pline de turisti dornici de distractie sau de a descoperi locurile pe care orasul le ofera. Nisa este impartit in 2 si anume: orasul vechi si orasul nou. Vechiul oras se stie dupa denumirea de Vieux Nice.

Promenada Anglais este locul preferat al localnicilor dar si al turistilor. Promenada urmareste linia coastei si ofera un peisaj superb asupra Marii Mediterane. Este lunga de cativa kilometri.

Zona este un loc perfect pentru o seara romantica sau petrecuta cu familia sau prietenii deoarece in zona sunt foarte multe localuri si restaurante.

O plimbare pe la Promenada Anglais poate fi un bun moment de relaxare.

Alt obiectiv turistic din Nisa este Manastrirea Notre Dame de Cimiez. Manastirea a fost construita de o fundatie benedicta iar apoi a fost preluata de catre franciscani. In incinta manastirii este un muzeu unde se pot vedea numeroase momente din viata franciscanilor din Nisa intre secolele XIII- XVIII.

La fel ca si in alte orase renumite din Franta, la Nisa s-au nascut si au trait numeroase nume mari de-a lungul anilor. Printre aceste nume se regasesc: Giuseppe Garibaldi, om politic italian care a avut o mare influenta in Europa; Henry Cavendish, fizician si chimist englez; Gustav-Adolf Mossa, pictor simbolist francez; Didier Van Cauwelaert, scriitor francez si Simone Veil care a fost primul presedinte al Parlamentului European.

Clima este de tip mediteranean avand temperaturi moderate pe toata perioada anului. In general, oamenii vin la Nisa pentru plaja, soare si relaxare.

Viata de noapte din Nisa este de asemenea prezenta, in oras puteti gasi baruri si cluburi pentru a petrece nopti de neuitat alaturi de prieteni.

Pentru iubitorii de cultura, Nisa ar fi locul ideal deoarece in orasul vechi sunt multe muzee si cladiri istorice. Printre acetstea enumeram: Muzeul Matisse, Muzeul de Arte frumoase Jules-Cheret, Muzeul Massena.