Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Palatul Schonbrunn-Viena

Palatul Schonbrunn-Viena

Palatul Schönbrunn este o fostă reședință imperială de vară în stil rococo și cu 1441 de camere, aflată în Viena, Austria. Fiind unul dintre cele mai importante monumente culturale din țară, el a fost începând cu anii 1960 una dintre cele mai importante obiective turistice din Viena. Palatul și grădinile ilustrează gusturile, interesele și aspirațiile monarhilor din familia Habsburg. Palatul se află la vest de centrul orașului Viena, în cartierul Hietzing. Până în 1642 se numea "Katterburg". In anul 1830 s-a nascut aici imparatul Franz Joseph, cel care s-a casatorit cu fermecatoarea Sisi si care a domnit in perioada 1848-1916. Monarhul si-a petrecut ultimii ani de viata numai la palat. Palatul are 1441 de incaperi; dintre acestea, doar 45 pot fi vizitate. Mobilierul si decoratiunile interioare in stil rococo (in special stucaturi albe cu ornamente de frunze din aur de 14 karate) sunt completate de candelabre de cristal de Boemia si de sobe de portelan.

În anul 1996 Palatul Schönbrunn și grădinile sale au fost înscrise pe Lista patrimoniului mondial UNESCO, ca un ansamblu baroc remarcabil și exemplu de sinteză a artelor.

Palatul Schönbrunn este cea mai populară destinație turistică din Viena, cu 2.600.000 de vizitatori în anul 2010. Întregul complex Schönbrunn cu Tiergarten Schönbrunn, Palmenhaus, Wüstenhaus și Wagenburg, a avut mai mult de cinci milioane de vizitatori. Pe situl oficial pot fi achiziționate în avans bilete pentru excursii. În afară de excursii și de pachete turistice, sunt organizate multe concerte clasice cu muzica lui W. A. Mozart și a contemporanilor săi în sălile de spectacule, în Orangerie sau în Schlosstheater.

Gradina Zoologică de la Schönbrunn a fost inaugurată în anul 1752 de Franz I. Stephan von Lothringen.Este cea mai veche grădină zoologică din lume și printre cele mai moderne și bine amenajate habitate artificiale ale lumii. A fost înființată în parcul reședinței de vară a dinastiei Habsburge, lângă Palatul Schönbrunn și a devenit publică în 1778. Grădina Zoologică Schönbrunn se află în patrimoniul mondial UNESCO din 1996.

Gradinile Palatului Schonbrunn

Zona centrala

Pentru a respecta princiipiile unei gradini in stil baroc, gradinile de la Schonbrunn exprima din plin statutul imparatului si au fost amenajate in stransa legatura cu arhitectura palatului, fiind, intr-un fel, o continuare a decoratiunilor somptuoase din interior. Axul central al palatului formeaza linia centrala a gradinilor, iar simetria acestora a fost determinata de aleile ortogonale si diagonale. Privelistea care se arata vizitatorilor in partea din spate a palatului cuprinde zona cu straturi de flori amplasate simetric. Straturile sunt formale si delimitate cu pietris colorat arangat in modele foarte delicate.