Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Parcul Plitvice-Croatia. Poze Parcul Plitvice

Parcul Plitvice-Croatia. Poze Parcul Plitvice

Parcul Natural Plitvice este cel mai mare parc din cele 8 ale Croaţiei. În 1979 a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, printre primele situri naturale din această listă. Altitudinea în parc variază de la 367m la 1279m deasupra nivelului mării.

Întins pe 300 de kilometri pătraţi, dintre care 230 km pătraţi acoperiţi de păduri şi 220 ha acoperite de ape, Parcul Plitvice pune la dispoziţia iubitorilor de natură 16 lacuri splendide – înconjurate de zeci de cascade, peşteri şi păduri. 

Parcul reprezintă un fenomen carstic, el găzduind cascade, lacuri, păduri şi diverse specii de animale. Culorile lacurilor se schimbă in funcţie de cantitatea de minerale în apă şi unghiul de lumină al soarelui. 16 lacuri sunt unite prin cascade, baraje şi râul Plitvice, acestea putând fi văzute dacă mergeţi pe jos în jurul lor pe căile si traseele din lemn ce se întind pe 8 km.

Plimbarea prin parc trebuie începută cu lacurile aflate mai sus, aşa-numitele lacuri superioare, la care se ajunge cu un trenuleţ. Apoi, totul se face la pas. Pe kilometri întregi, potecile de lemn te îndrumă pe un traseu albastru-verzui care te fascinează.Totul este sălbatic şi ademenitor. Raţele sunt gazdele locului care vin fără teamă la mal, oricum nimeni nu le poate deranja, aşa că ele sunt stăpânele locului.

Cum ajungeti la Plitvice:

-140km de Zagreb

-219km de Split

-170km de Rijeka

 

 Sugestii şi recomandări:

  • Din punct de vedere al fotografiilor, cea mai potrivita perioadă de vizitare a parcului este primăvara (aprilie-mai), atunci când debitul cascadelor este foarte crescut, sau toamna (septembrie-octombrie), când veţi beneficia de un spectru de nuanţe între verdele strălucitor al verii şi tonul plictisitor al iernii.
  • Este bine să ajungeţi la lacuri dimineaţa devreme sau seara târziu, atunci când sunt mai puţini turişti şi lumina schimbătoare creează un efect fabulos pe apele albastru-verzui.
  • Pentru a vă face o idee despre flora şi fauna parcului şi despre felul cum evoluează şi se adaptează pe parcursul anului, faceţi cel puţin două excursii în anotimpuri diferite, cu siguranţă nu veţi regreta.