Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Rijeka- Croatia

Rijeka- Croatia

Rijeka este treilea oras din Croatia pe scara marimii, dupa Zagreb si Split, si intaiul port al tarii. Din cei aproape 150 000 locuitori ai sai peste 80% sunt de neam croat, desi intr-o buna parte din istoria recenta influentele italiene si maghiare au fost mai pregnante. Pozitia pe care o ocupa in Golful Kvarner, la Marea Adriatica, a stat atat la baza succesului din prezent cat si a celui de care s-a bucurat vreme de secole in trecut.

Asezat cu fata la golful Kvarner, avand la sud Insula Krk si Cres, adapostit de Muntii Ucka la vest si de culmile inalte ale Muntilor Kotar si Velebit la nord, orasul ofera un cadrul natural impresionant, cu peisaje mirifice foarte diverse. Cu un climat subtropical umed, cu veri foarte calde si ierni blande, fac din Rijeka o destinatie preferata si foarte iubita de tot mai multi turisti pe tot parcursul anului.

Orasul isi dezvaluie cateva locuri cu o puternica incarcatura istorica, dar in acelasi timp asezarea este una moderna, plina de viata, cu cladiri vechi  dar si cu locuri in care arhitectura zilelor noastre iese mult in evidenta, prin constructii inalte si cu design indraznet.

Korzo este  inima orasului si reprezinta practic un simbol al vremurilor moderne de astazi, chiar daca are o istorie in spate. Este totodata si strada principala pietonala, larga, intesata de multe magazine, cafenele, restaurante si un mall.