Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Salzburg, Austria

Salzburg, Austria

Salzburg este al patrulea oraș ca mărime din Austria, capitală a statului federal Salzbrg. Situat în apropiere de granița cu Germania şi este o destinaţie turistică minunată după Viena. Oraşul este construit în stilul baroc şi este oraşul nativ a compozitorului Mozart. Salzburg este la 336 km sud-vest de Viena și 153 km est de Munchen. Din toate direcţiile sosesc la Salzburg drumuri bune, inclusiv autostrada A8 din vest (München), A1 de la est (Viena) şi A10 din sud. 

 Orașul Vechi (Altstadt) din Salzburg, cu arhitectura sa barocă renumită în întreaga lume, are unul din cele mai bine păstrate centre din lumea germanică, fiind înscris ca Loc din patrimoniul mondial pe Lista UNESCO din 1997.

Obiective turistice

Fortăreața Hohensalzburg

 A fost construită în 1077 de către Arhiepiscopul Gebhard, este cea mai mare cetate complet păstrată din Europa Centrală. Apartamentele principilor medievali şi Muzeul Cetății sunt de interes special. Din 1892 se poate ajunge uşor la cetate cu ajutorul funicularului. În interiorul cetății se găsește un muzeu de arme medievale şi instrumente de tortură. Deseori, seara sunt organizate concerte publice în curtea interioară.

Casa în care s-a născut Mozart sau Mozarts Geburtshaus

 Marele compozitor, Wolfgang Amadeus Mozart, a fost născut aici pe 27 ianuarie 1756. Clădirea este numită după comerciantul de jucării, Johann Lorenz Hagenauer, care a deţinut clădirea şi a fost un prieten al familiei Mozart.

Castelul si fantanile Hellbrunn

Cladirea principala a Castelului Hellbrunn sau a Palatului Hellbrunn (care de fapt este mai mult un conac decat un palat), a fost construita intre anii 1613 si 1615. Este de forma rectangulara cu doua pavilioane in coltul din fata. Cele trei etaje sunt departajate pe fatada de asa numitele decoratiuni "Kordongesimse". O alee foarte lunga leaga Hellbrunn de orasul Salzburg. Faima Palatului Hellbrunn a fost data de aceste gradini si de fantanile ce se gasesc aici. In parc se gasesc puturi, fantani, iazuri, cinci grote artificiale, sculpturi si statui. Intreaga zona din jurul Castelului Hellbrunn este un fel de Disneyland Baroc, creat cu unicul scop de a il bucura pe bogatul Print Arhiepiscop de Salzburg si pe oaspetii sai.

Palatul si gradinile Mirabell din Salzburg

Palatul Mirabell, aceasta capodopera in stil baroc, a fost initial construita sub numele de Castelul Altenau sub conducerea Printului Arhiepiscop Wolf Dietrich von Raitenau in anul 1606. A fost conceput ca un cadou pentru concubina sa Salome Alt si este in special cunoscut pentru gradinile sale splendide. Succesorul sau Printul Arhiepiscop Markus Sittikus i-a schimbat numele in Palatul Mirabell („Priveliste Frumoasa”). Printul Arhiepiscop Franz Anton Harrach a reconstruit castelul din temelii, mai mult sau mai putin, dupa planurile lui Johann Lukas von Hildebrandt intre anii 1721 si 1727. Gradinile Mirabell, cunoscute in toata lumea, au fost amenajate de-a lungul axei nord-sud si au fost orientate spre Fortareata din Salzburg si spre Salzburger Dom. Gradinile originale au fost reamenajate dupa planurile lui Johann Bernhard Fisher von Erlach sub domnia Printului Arhiepiscop Johann Ernst Thun in anul 1689. Abia dupa mai multe zeci de ani, in 1730, au fost modificate si au capatat forma care a adus recunoasterea gradinilor Mirabell drept cele mai frumoase gradini baroce in Europa.