Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Schimbarea gărzilor la Palatul Buckingham

Schimbarea gărzilor la Palatul Buckingham

Din aprilie până în iulie, schimbarea Gărzii, un ritual de 45 de minute, are loc zilnic la Palatele Buckingham şi Windsor, iar în restul anului se face o dată la două zile. 
La Buckingham, schimbarea gărzii are loc în curtea din faţă a palatului şi este un ceremonial plin de muzică şi culoare, pentru că detaşamentul de la St. James's vine aici în frunte cu Corpul de tobe şi cu purtătorii de steaguri (steagul Reginei, dacă această se află în reşedinţă, sau al regimentului, dacă suverana lipseşte). În tot acest timp în cazarma Wellington se formează şi este inspectată garda de schimb. Nu mai puţin de 35 de fanfarişti conduc noua gardă spre Palatul Buckingham. 
În curtea Palatului Buckingham, prezentarea a armelor vechii şi noii garde se desfăşoară lent, fără ca vreun amănunt al ceremonialului devenit ritual să fie uitat. Şi dacă vi se pare că spectacolul uniformelor nu este suficient, nu vă faceţi probleme, mai aveţi un punct de atracţie: fanfara aşezată în semicerc întreţine atmosfera. Ceremonialul se încheie cu predarea cheilor palatului, iar finalul este marcat de plecarea vechii garde spre cazarma Wellington.
Lipici la public au şi gărzile călare, care păzesc intrarările oficiale în cele două palate londoneze de mai bine de 350 de ani. Gărzile călare pot fi văzute zilnic, de la ora 10 până la ora 16, când sunt înlocuiţi cu gărzi de infanterie. La ora 22, porţile principale se închid şi fiecare dintre ele este păzită de un singur gardian. De acum intrarea se poate face doar dacă ştii parola. Şi încă un amănunt, dar de mare importanţă: doar membrii familiei regale şi gărzile de serviciu au permisiunea să folosească porţile principale ale celor două palate, oricine altcineva are nevoie de permisiunea suveranei.