Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Split-Croatia

Split-Croatia

Split este un oraș în cantonul Split-Dalmația, Croația. Split este cel mai important centru urbanistic, cultural şi de trafic din Dalmaţia din care duc drumuri spre partea continentală şi spre mare de-a lungul Dalmaţiei.  Orasul este un bun punct de plecare in vederea explorarii coastei, insulelor si a Adriaticii, fiind de asemenea un port aglomerat, avand un aeroport international si curse de feribot regulate spre insulele din apropiere, Adriatica de Nord sau Sud si chiar Italia si Grecia.

 

Palatul lui Diocletian

Palatul este unul din cele mai mari si mai bine conservate palate pastrate din perioada romanilor. Zidurile mari si cladirile din palat inca mai pastreaza acel farmec din vechime si o atmosfera plina de istorie. Palatul este de fapt un fort, o cetate inconjurata de ziduri groase si racoroase. Fortul este strabatut de doua drumuri perpendiculare si are pe fiecare latura cate o poarta de acces: poarta de argint, poarta de aur, poarta de fier cu turnul ceasului si poarta dinspre port.

 

Catedrala Sfantului Domnius

Este cunoscuta pe plan local drept Catedrala Sf. Duje, fiind un lacas de cult catolic. Catedrala este scaunul Arhiepiscopiei Split, fiind un complex religios format din biserica dedicata Fecioarei Maria, un mausoleu imperial roman, un turn clopotnita si clopotnita Sf. Duje. Toate, impreuna, formeaza Catedrala Sfantului Domnius. 

 

Festivalul de Vara care are loc in fiecare an este si el o atractie turistica ce joaca un rol important, astfel ca daca vrei sa-l prinzi trebuie sa mergi in Split intre 15 iulie si 15 august.