Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Turnul Pyramidenkogel-Austria

Turnul Pyramidenkogel-Austria

Turnul Pyramidenkogel este cel mai inalt turn panoramic din lume construit din lemn avand 101 metri. Este asamblat din 18 grinzi eliptice de sustinere care au forma spiralata dand impresia ca s-ar insuruba spre cer. Turnul a fost construit intr-un loc strategic intre cinci lacuri, printre care Worthersee si lacurile Keutschsch. Acesta  atrage atentia chiar de pe autostrada A2 care duce spre Italia.

Urcarea in turn se face in doua moduri: cu ajutorul unui lift modern, panoramic. Urcarea dureaza 7-8 secunde, capacitatea liftului fiind de 20 persoane sau urcand treptele, in numar de 440.

Prima oprire se face la 70 metri, iar urmatorii 10 metri se urca pe scari, unde se ajunge la o imensa terasa panoramica de forma circulara. Cei 17 kilometri ai lacului Worthersee de la Klagenfurt la Velden (malul opus) sunt o nimica toata fata de panorama pe care o ofera turnul de la terasa panoramica.  In orice parte te-ai uita, vei vedea munti din Italia, Slovenia si Austria.

Coborarea din turn se face in 3 moduri: lift, trepte si tobogan. Toboganul are o lungime de 120 metri iar coborarea se face intru-un sac de pasla pana la brau si o pereche de aparatori pentru coate. Distractia poate sa inceapa. Coborarea pe tobogan dureaza mai putin de 30 de secunde.

Turnul Pyramidenkogel este o constructie noua, spectaculoasa inaugurata in iunie 2013, a ajuns repede in Top 10 al celor mai vizitate atractii din Austria.