Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Ulm, Germania. Despre orasul Ulm

Ulm, Germania. Despre orasul Ulm

Ulm este un oraș universitar situat pe Dunăre la sud de regiunea muntoasă Schwäbische Alb în landul Baden-Württemberg, Germania. Orașul este un district urban cu 120.000 de locuitori. Ulm împreună orașul Neu-Ulm (Ulmul Nou) au o populație de peste 170.000 de locuitori, constituind un centru important din regiunea Tübingen. In documentele istorice orașul este pentru prima oară amintit la data de 22 iulie 854 ca palatinat regal, din anul 1802 orașul aparține de Bavaria iar din 1810 va aparține deWürttemberg.

In Ulm, s-a nascut si marele fizician Albert Einstein. Printre obiectivele turistice ale orasului se numara si casa memoriala a acestuia.

Domul din Ulm

Domul din Ulm este cea mai inalta biserica din lume, mai exact are cel mai inalt turn din lume, masurand 161,53 metri, are 708 trepte, insa de cativa ani accesul pana in varful turnului a fost restrictionat (poti urca pana la cel mai ingust turn). Catedrala are o capacitate de 20. 000 de locuri, are o marime de-a dreptul impresionanta si pare o imensa cladire de piatra pur si simplu dantelata. Catedrala se vede din aproape orice loc al Ulmului sau Neu Ulmului, si, pe timp senin, din varful catedralei poti zari crestele muntilor Alpi. In interior sunt blazoanele familiilor ce au contribuit la constructia catedralei, simbolul orasului, "randunica", care se spune ca le-a fost de ajutor constructorilor dandu-le idei prin felul de a cara si introduce un bat mai mare decat intrarea- astfel, ei i se i se dedica statuia unei randunele cu un betisor in cioc.