Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Viena, Austria

Viena, Austria

Viena este capitala Austriei. Orașul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, și este traversat de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, al zecelea oraș ca mărime din cadrul Uniunii Europene.

Orașul a fost secole la rând capitală imperială și reședință a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale și politice ale Europei. Cotat fiind drept al patrulea oraș pe plan mondial, cu o populație pe atunci de două milioane de locuitori, Viena era depășită doar de Londra, New York și Paris. La sfârșitul primului război mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populația sa. La propunerea Republicii Austria, centrul vechi al orașului Viena precum și castelul Schönbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.

Obiective turistice

Palatul Hofburg

De mai mult de sapte secole, imperiul habsburgic a fost condus de la Hofburg. Capela imperiala, construita in stil gotic, mai aminteste inca de vechiul palat. Hofburg-ul a fost locuit de familia imperiala pana in 1918. Initial a fost o cetate medievala din secolul al XIII-lea, transformata ulterior in splendida resedinta a habsburgilor odata cu accesul acestora la putere si cu extinderea dominatiei lor. Astazi, la Hofburg se afla sediul oficial al presedintelui republicii, precum si un important centru de conferinte si numeroase expozitii de arta.

Biserica Sf. Stefan

Biserica Sf. Stefan (Stephansdom), un simbol al Vienei si al Austriei prin arhitectura sa gotica, adaposteste astazi o serie de bogatii culturale, pe care le puteti descoperi doar in cadrul unui tur organizat. Daca doriti sa vedeti o panorama splendida asupra Vienei, puteti urca cele 343 de trepte ale turnului bisericii si bucurati-va de priveliste.

Palatul Schonbrunn

Parcul de distractii Prater