Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Vulcanul El Teide, Tenerife-Spania

Vulcanul El Teide, Tenerife-Spania

Teide este un vulcan, Patrimoniu UNESCO, situat pe insula Tenerife (Insulele Canare, Spania). Cu o înălţime de 3.718 m deasupra nivelului mării, de aproximativ 7.000 m faţă de fundul oceanului, este cel mai înalt vârf din Spania şi din oricare insulă din Oceanul Atlantic este al treilea vulcan de pe Pământ de la baza lui, după vulcanii Mauna Loa şi Mauna Kea, amândoi situaţi pe insula Hawaii.

Există dovezi din cele mai vechi erupţii (în jur de 150.000 de ani în urmă), care au marcat tot relieful întregii insule. Pe atunci se ridica la o mai mare înălţime decât Teide actual, într-o erupţie puternică vârful său s-a rupt şi a căzut la nord de Tenerife în mare, formând astfel aşa-numita Cañadas del Teide. Datorită unor noi erupţii Teide a ajuns la actuala înălţime. Ultima erupție a vulcanului s-a petrecut in anul 1909.

Pe vârful vulcanului Teide poţi ajunge cu telecabina Teleferico del Teide. Instalaţia are 2.482 de m şi urcă de la 2.356 de m până la 3.555 m, cu o viteză de 8 m/s. Telefericul funcţionează zilnic, între orele 9.00 şi 16.00, cu excepţia momentelor în care starea vremii nu permite acest lucru.

Dacă vreţi să vă bucuraţi de vegetaţie, vă puteţi plimba pe cărările pietonale, având astfel ocazia să vedeţi puţinele specii care rezistă condiţiilor climatice dure din această zonă. Astfel, veţi găsi desisuri de drobisor şi drob de munte, pini şi cedri pe pantele abrupte, şi “Los Tajinastes”, plantele specifice în Teide, micsandra şi margareta de Teide, dar şi violeta de Teide, singura planta care trăieşte la altitudini de peste 3000 de m.