Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Categories

Zurich, Despre orasul Zurich

Zurich, Despre orasul Zurich

  Orașul Vechi se întinde pe ambele maluri ale râului Limmat, care curge de la lac, care rulează spre inceput la nord și apoi transformă treptat într-o curbă spre vest. Centrul geografic (și istoric), al orașului este Lindenhof, un mic deal natural pe malul de vest al Limmat, la aproximativ 700 de metri nord de  la Lacul Zürich. Astăzi, orașul se întinde dincolo de limitele naturale hidrografice, de dealuri și include unele cartiere spre nord-est, în Valea Glatt și la nord în Valea Limmat. Zürich este situat la 408 m deasupra nivelului mării, in partea mai joasa (nordica) a Lacul Zürich, aproximativ 30 km la nord de Alpi, amplasat între dealuri împădurite la vest și est.

Obiective turistice

Bahnhofstrasse

Activitatea  din Zurich se concentreaza pe Bahnhofstrasse, o strada lunga de 1200 metri (majoritatea pedestra), care se extinde de la statia principala catre lac. Sectiune de mijloc a strazii a fost construita in 1857 dupa umplerea unui vechi sant, Fröschengraben; partea inferioara, catre lac, a fost construita incepand din 1877, iar partea superioara catre statie in 1885. 

Biserica Fraumünster

In peisajul orasului Zurich sunt prezente multe turnuri de biserica, dar parca cel mai gratios este turnul inalt si albastru al bisericii Fraumünster. Biserica, pozitionata langa vechea piata istorica Münsterhof, a fost fondata in 853, chiliile sale fiind locuite de nobili pana in secolul al XII-lea. Printre caracteristici arhitectonice marcante ale bisericii se numara corul in stil Romanesque si imensa si elaborata orga, insa principala atractie o reprezinta cinci margnifice vitralii realizate de Marc Chagall in 1970.

Muzeul national de istorie din Zurich

Muzeul national de istorie elvetian, reprezinta o fascinanta calatorie in istoria acestui popor. Avand o colectie impresionanta si foarte vasta de artifacte antice, muzeul reuseste sa le prezinte vizitatorilor viata elvetienilor de-a lungul timpului. Muzeul este gazduit intr-o magnifica cladire asemanatoare unui castel, colectia permanenta cuprinzand artifacte ce dateaza din Epoca de Piata pana in prezent. 
Principalele atractii ale muzeului sunt Globul celestial al lui Jost Bürg (1594), devenit un simbol european, racle religioase din secolele XII si XVI si roti antice, considerate printre cele mai vechi din lume. Alt punct de interese major este Armurierul, unde se gasesc arme si armuri elvetiene folosite in lupta intre anii 800 si 1800.